Same people, same place – just better…

Lagoon has always been a favourite – the place that people just keep coming back to. Rebuilding a camp that brings out such sentimental feelings in people was always going to be a challenge, trying to make sure none of that emotion was lost.

The favourite bits, hasn’t been changed – the views and the deck out into the Lagoon are all still there. The camp has been designed to incorporate as much of that view as possible. From the lounge, bar, dining room, library, and every bed in the camp, all views are looking straight out onto the water.

The two-level bar and lounge area is open-fronted, and leads out to the pool area on one side, and connects through to the dining area on the other. Stepping down off the dining room deck is our fireside area, and the main deck out over the Lagoon – a great place to relax and enjoy the views. This area is overlooked by the cosy library on the upper floor of the central reception area.

Another favourite part of Lagoon – the wild dogs – are incorporated into the bar and dining area, with photographic prints of them. The décor is a blend of old and new – antique-style vases and morris chairs, modern loungers. The camp has used as much natural material as possible too: old sleepers that were reused from the original camp, large slabs of locally found wood was converted into a bar top, new cabinets were made from recycled teak.

The rooms are spacious and airy, with huge shade net windows that let all the natural light in, and those spectacular views. A thatch roof helps keep everything insulated. Each room has a sundeck, lounge area, and a large changing area that continues through to the bathroom. Little reminders of the safari days gone by: Persian carpets, comfy leather chairs, and a claw-foot bath. But it all comes with the mod-cons: indoor and outdoor showers, solar hot-water with a back up electric element for the odd cloudy day.

Lagoon Camp has changed a lot. But her magic remains!!

Advertisements